nieuws

De Hamer levert onderdelen tsunami-shelters

bouwbreed

De Hamer levert onderdelen tsunami-shelters

Betonindustrie De Hamer gaat drijvende veiligheidsbunkers maken voor gebieden waar zich een tsunami kan voordoen. De tsunami-shelters bieden volgens de producent ook bescherming tegen tornado’s.

Het idee voor voor de veiligheidsbunkers komt van aannemer Miguel Serrano uit Miami. Innovatie-expert Jean Paul de Garde van De Hamer hoorde een jaar geleden van zijn ‘Storm tornado tsunami interlocking modules’ oftewel Statim in een discussiegroep op LinkedIn. Hij wist De Hamer ervan te overtuigen mee te werken aan de realisatie van het idee. Verschillende andere partijen benaderden intussen de Amerikaanse aannemer voor het maken van een prototype.

“De tsunamishelters zullen voornamelijk daar worden geproduceerd waar ze het meest van pas kunnen komen”, zegt De Garde. In die opzet levert De Hamer de mallen en de productietechniek om de elementen te maken. De inrichting wordt montageklaar aangeleverd.

Bekijk hier een presentatie over de tsunami-shelters

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels