nieuws

Verlenging lage btw lijkt van de baan

bouwbreed

Aannemers moeten de hoop laten varen dat het lagere btw-tarief op renovatie en onderhoud ook na 1 juli blijft gelden. Langer doorgaan zit er financieel niet in, aldus regeringspartijen de VVD en het CDA.

“Ik ben eerlijk. Ik weet niet waar ik geld vandaan moet halen”, reageert VVD’er Helma Neppérus, woordvoerder belastingen. Een half jaar langer doorgaan, kost het Rijk bijna 100 miljoen euro, bevestigt het ministerie van Financiën. Neppérus: “Ik heb ze niet. Nee, ik bereid ook geen motie voor. Als ik geen dekking heb, word ik totaal uitgelachen in de Tweede Kamer.”

Ook Elly Blanksma van het CDA ziet het somber in voor de bouwsector. “Het is een moeizaam verhaal. Nee, ik sluit nooit iets helemaal uit, maar waar ik de financiële middelen vandaan moet halen, ik zou het niet weten.” Met de huidige staatsecretaris Frans Weekers (VVD) wist Blanksma aannemers vorig jaar nog wel aan ‘extra’ werk te helpen. Hun voorstel werd breed omarmd in de Kamer. Minister De Jager. die er nooit aan wilde, kon niet langer weigeren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels