nieuws

Wachtgebouw voor kazerne

bouwbreed Premium

Wachtgebouw voor kazerne

Nog een dag en de leidingen voor de Haagse Frederikkazerne verdwijnen onder het beton. De stort markeert tevens de laatste werkzaamheden van dit jaar voor dit deel van het nieuwbouwcomplex.

De leidingen bedienen na de oplevering in juli volgend jaar het wachtgebouw van de nieuwe kazerne. Het wachtgebouw maakt deel uit van een kazerne met ruim 450 kamers. De entree komt uit op een binnenplaats die omsloten wordt door de kazerne. Bij elkaar beslaat het project ongeveer 17.000 vierkante meter aan bruto vloeroppervlak. Heijmans Utiliteitsbouw voert het plan uit met installateur Burgers Ergon. Beide bedrijven doen de eerstkomende dertig jaar ook het onderhoud. Bestcon levert de prefab betonelementen voor dit ontwerp van Broekbakema. De Dienst Vastgoed Defensie van het ministerie van Defensie betaalt 28 miljoen euro voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud. De Frederikkazerne ligt aan de Van Alkemadelaan in Den Haag tegenover de Alexanderkazerne. Op deze locatie werd in 2004 officiershotel Citadel van Mecanoo Architecten opgeleverd. De Alexanderkazerne maakt op zijn beurt plaats voor het Internationaal Strafhof dat in 2014 gereed moet zijn.

Reageer op dit artikel