nieuws

Sloopwerk aan kantoor verwondt werknemer

bouwbreed Premium

Bij sloopwerkzaamheden aan de gevel van de voormalige Optiebeurs aan het Rokin in Amsterdam is een gewonde gevallen. De getroffen werknemer is volgens de Arbeidsinspectie een timmerman die op dat moment aan de fundering werkte. Op zijn onderbeen viel van 8 meter hoogte een 5000 kilo zware gevelplaat. Op het moment dat deze plaat viel […]

Bij sloopwerkzaamheden aan de gevel van de voormalige Optiebeurs aan het Rokin in Amsterdam is een gewonde gevallen.

De getroffen werknemer is volgens de Arbeidsinspectie een timmerman die op dat moment aan de fundering werkte. Op zijn onderbeen viel van 8 meter hoogte een 5000 kilo zware gevelplaat. Op het moment dat deze plaat viel werd volgens de Arbeidsinspectie niet aan de gevel gewerkt. De plaat zou al sinds de jaren tachtig in de gevel zitten en moest worden verwijderd om de gevel te kunnen renoveren.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen is de aannemer van het renovatieproject. De bouwer was gistermiddag nog niet in staat een reactie te geven op het ongeluk.

Rollecate uit Staphorst renoveert de gevel van het voormalige kantoorgebouw naar een ontwerp van architectenbureau Dam en Partners uit Amsterdam. Het bedrijf laat weten niet getroffen te zijn door het ongeluk. Het personeel werkte niet aan de zijkant waar het ongeluk gebeurde.

Reageer op dit artikel