nieuws

Paleis Soestdijk moet publieke functie houden

bouwbreed Premium

Ook in de toekomst moeten Paleis Soestdijk en de omliggende tuinen toegankelijk zijn voor inwoners en als toegangspoort functioneren voor het natuur- en recreatiegebied De Heuvelrug. Dat is wat de gemeenten Baarn en Soest en de provincie Utrecht graag willen in de omgevingsvisie. Deze visie moet als basis dienen voor het overleg met het Rijk, […]

Ook in de toekomst moeten Paleis Soestdijk en de omliggende tuinen toegankelijk zijn voor inwoners en als toegangspoort functioneren voor het natuur- en recreatiegebied De Heuvelrug. Dat is wat de gemeenten Baarn en Soest en de provincie Utrecht graag willen in de omgevingsvisie. Deze visie moet als basis dienen voor het overleg met het Rijk, eigenaar van Soestdijk, over de toekomst van het gebied.

Afgelopen maanden hebben de provincie Utrecht, Baarn en Soest gewerkt aan het wensbeeld voor het paleis en het omliggende gebied. Centraal staat de wens om deze blijvend toegankelijk te maken voor publiek en een poortfunctie te geven voor de Heuvelrug. Er is gekeken welke maatregelen nodig zijn om dit te realiseren. De omgevingsvisie geeft richting aan de toekomst van het paleis en de paleistuin.

Volgens gedeputeerde Krol is er momenteel nog geen duidelijkheid over de toekomstige functie van het paleis.

Reageer op dit artikel