nieuws

Nog minder inkomsten uit overdrachtsbelasting

bouwbreed Premium

Het kabinet verwacht minder inkomsten uit de heffing van overdrachtsbelasting de halen. Dat blijkt uit de Najaarsnota die minister De Jager (Financiën) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Deze zomer stelde de minister de verwachte inkomsten al met 0,6 miljard euro naar beneden bij. Aanleiding was toen de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar […]

Het kabinet verwacht minder inkomsten uit de heffing van overdrachtsbelasting de halen. Dat blijkt uit de Najaarsnota die minister De Jager (Financiën) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Deze zomer stelde de minister de verwachte inkomsten al met 0,6 miljard euro naar beneden bij. Aanleiding was toen de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent. Nu verwacht het kabinet de laatste maanden van het jaar circa 0,5 miljard euro op te halen.

Reageer op dit artikel