nieuws

Materieel staat klaar

bouwbreed Premium

De verhuurders van materieel melden dat hun afstelplaatsen behoorlijk vol staan. Natuurlijk is dat een gevolg van de verminderde productie in de sector gww. Bovendien bevinden de prijzen zich op een erg laag niveau. Het voordeel is wel dat alles nu tegelijk uit voorraad leverbaar is, terwijl er tijden waren dat men vertraging had doordat […]

De verhuurders van materieel melden dat hun afstelplaatsen behoorlijk vol staan. Natuurlijk is dat een gevolg van de verminderde productie in de sector gww. Bovendien bevinden de prijzen zich op een erg laag niveau.

Het voordeel is wel dat alles nu tegelijk uit voorraad leverbaar is, terwijl er tijden waren dat men vertraging had doordat het materieel niet leverbaar was. Veel geklaag bestaat over het teruglopen van de productie. Maar toert men door het Nederlandse landschap dan is de kans toch nog groot, dat men vertragingen heeft bij werkzaamheden.

Ook de kleine wegenbouwers laten zich horen. Niet zo zeer over een gebrek aan werk maar meer omdat de grote jongens tegenwoordig heel graag de kleinere klussen in hun orderportefeuille willen opnemen. En dat soms wel 20 tot 30 procent onder de gemiddelde prijs.

Stratenmakers hebben het niet makkelijker. Zeker zij die in de particulieren sector, tuinpaden, terrassen en kleine reparaties aan bestratingen doen. Door het sterk geslonken aantal verhuizingen is er minder omzet te behalen uit deze markt.

We zien in de calculatie dat de straatstenen duidelijk goedkoper zijn geworden. Uurlonen staan ook onder druk, maar niet naar boven. De hoeveelheden beginnen steeds beter te kloppen met de werkelijkheid. Het extra bestellen, want je zal maar te kort komen, is er in de meeste gevallen vanaf.

Reageer op dit artikel