nieuws

Leren construeren met Stocs

bouwbreed Premium

Leren construeren met Stocs

Constructiespeelgoed is nog steeds een ideaal sinterklaas- of kerstgeschenk om bij kinderen de lust tot bouwen op te wekken of in goede banen te leiden.

Vrijwel iedere bouwvakker heeft in zijn jeugd gespeeld met Lego, Duplo of ander constructiespeelgoed. Bijvoorbeeld met het klassieke Meccano of met Sio Montage, Kapla of de kunststof staafjes en koppelstukjes van K’nex.

Als aanvulling op het bestaande aanbod bedacht Bram van den Haspel een systeem waarmee kinderen vanaf ongeveer zes jaar levensgrote ruimtelijke constructies kunnen bouwen. Daarbij draait het om staafvormige elementen met flexibele uiteinden waarmee ze onderling zijn te verbinden, op elke gewenste plaats en onder elke gewenste hoek.

De basisuitvoering van het systeem is Stocs XL, dat bestaat uit touwen met een diameter van 16 millimeter en een lengte van 170 centimeter, inclusief flexibele uiteinden van 37 centimeter. De uitvinder verkoopt deze uitvoering in Nederland vooral aan scholen en organisaties voor kinderopvang.

Reageer op dit artikel