nieuws

Hochtief: lening van 120,6 miljoen

bouwbreed Premium

Hochtief heeft via de Westdeutsche Landesbank een vijfjarige lening van 120,6 miljoen euro geplaatst. Aanvankelijk was de bedoeling 100 miljoen op te halen. Vanwege de grote belangstelling greep de bouwer de kans aan ruim 20 miljoen euro meer aan te trekken. De rente ligt volgens financiële topman Peter Sassenfeld onder het niveau waarvoor Hochtief eerder […]

Hochtief heeft via de Westdeutsche Landesbank een vijfjarige lening van 120,6 miljoen euro geplaatst. Aanvankelijk was de bedoeling 100 miljoen op te halen. Vanwege de grote belangstelling greep de bouwer de kans aan ruim 20 miljoen euro meer aan te trekken. De rente ligt volgens financiële topman Peter Sassenfeld onder het niveau waarvoor Hochtief eerder geld leende.

De Duitse bouwer heeft via dochter Thiess in Australië een infraopdracht ter waarde van 208,8 miljoen euro binnengehaald. Tot het project in Zuidoost Queensland behoren de bouw van twee spoorwegstations en een 900 meter lang viaduct. Gelijktijdig verkocht dochter Leighton in Brisbane en Ipswich twee kantoren met een gezamenlijke waarde van 204 miljoen euro.

Reageer op dit artikel