nieuws

Bouw investeert bovengemiddeld in bedrijfsopleidingen

bouwbreed Premium

Bouw investeert bovengemiddeld in bedrijfsopleidingen

De bouw besteedt per werknemer jaarlijks 484 euro aan bedrijfsopleidingen. Gemiddeld wordt in Nederland in de diverse bedrijfstakken 49 euro minder uitgegeven.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt in Nederland ruim een derde van de werknemers gebruik van een bedrijfsopleiding. Vorig jaar was met de opleidingen een bedrag gemoeid van 1,6 miljard euro.

De bouw besteedde vorig jaar 141 miljoen euro aan bedrijfsopleidingen, 1 procent van de totale arbeidskosten. Van de mannen nam 41 procent deel. Vrouwen komen aanzienlijk minder aan bod. Slechts 27 procent van hen pakt de boeken op.

Kijk voor meer cijfers over het gebruik van bedrijfsopleidingen op de site van het CBS

Reageer op dit artikel