nieuws

Ballast Nedam verkoopt Canadees skiresort

bouwbreed

Ballast Nedam heeft zijn Canadese skiresort Kicking Horse Mountain Resort verkocht. Koper is de private exploitant van recreatieparken Resorts of the Canadian Rockies. Dat heeft het Nieuwegeinse bouwconcern gisteren bekendgemaakt.

De transactie wordt naar verwachting nog dit jaar helemaal afgerond. De verkoop heeft geen effect op het eigen vermogen van Ballast Nedam. De totale activa zullen met ongeveer 21 miljoen dalen; de langetermijnleningen met 6 miljoen.

Ballast Nedam bouwde de infrastructuur voor Kicking Horse Mountain Resort en ontwikkelde de kern van het skidorp, dat inmiddels meer dan vierhonderd woningen telt. Het gebied van 1131 hectare wordt jaarlijks door 175.000 bezoekers bezocht.

Vorige week maakte Ballast Nedam al bekend in onderhandeling te zijn over de verkoop van het skiresort dat midden in de Canadese Rocky Mountains ligt. De bouwer doet het park van de hand omdat de exploitatie ervan niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf hoort.

Reageer op dit artikel