nieuws

‘Veel vastgoedbeleggers oneerlijk’

bouwbreed

Een groot aantal niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen verkeert in nood. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt dat (kandidaat)beleggers in veel gevallen geen informatie krijgen over de feitelijke situatie.

Zij worden “misleid en voorgelogen”, stelt de dienst. De AFM heeft het toezicht op de sector geïntensiveerd. Aanleiding waren signalen over niet correct waarderen van vastgoed, frauduleuze praktijken en fondsen die failliet gingen. Reden om elke aanbieder van vastgoedbeleggingen te screenen. Bij zijn verkenning kreeg de AFM 85 fondsen in het vizier. Maar liefst 25 daarvan blijken “zeer risicovol”. Bij acht voert de dienst een onderzoek uit naar ongeoorloofde praktijken.

Lees het nieuwsbericht op de site van de AFM

Reageer op dit artikel