nieuws

‘Uitspraken Raad van State te laat ondanks Crisiswet’

bouwbreed Premium

– B en W van Valkenburg hebben in een brief aan het kabinet geklaagd over de trage procesgang van de Raad van State, ondanks dat de Crisis- en herstelwet in werking is. Door de trage procesgang loopt het plan Centrum Valkenburg flinke vertraging op, wat ook in financieel opzicht negatieve consequenties heeft (rentekosten). Het totale […]

– B en W van Valkenburg hebben in een brief aan het kabinet geklaagd over de trage procesgang van de Raad van State, ondanks dat de Crisis- en herstelwet in werking is. Door de trage procesgang loopt het plan Centrum Valkenburg flinke vertraging op, wat ook in financieel opzicht negatieve consequenties heeft (rentekosten). Het totale centrumplan kost meer dan 100 miljoen euro.

Volgens de Crisiswet moet binnen 6 maanden na afloop van de beroepstermijn een uitspraak zijn gedaan. Dat zou voor Valkenburg betekenen: uiterlijk op 20 juli 2011. Inmiddels ziet het ernaar uit dat de uitspraak pas in het eerste kwartaal van 2012 komt. “Ons inziens wordt hiermee geweld gedaan aan de intentie van de wetgever”, schrijft B en W.

Inmiddels lopen de rentekosten fors op, waardoor de uitvoering van het plan onder druk komt te staan. Het plan moet het centrum van Valkenburg aantrekkelijker maken voor toeristen.

B en W vraagt het kabinet ervoor te zorgen dat spoedig uitspraak wordt gedaan.

Reageer op dit artikel