nieuws

Tweeverdieners mogen meer lenen

bouwbreed Premium

Tweeverdieners kunnen in aanmerking komen voor een hogere hypotheek. Minister Donner is akkoord gegaan met een nieuwe berekeningsmethode voor de nationale hypotheekgarantie waardoor eenderde van het inkomen van de tweede verdiener bij de bepaling van de financieringslast. Voor eenverdieners gaat de leencapaciteit iets achteruit, schrijft de bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer. Dit […]

Tweeverdieners kunnen in aanmerking komen voor een hogere hypotheek. Minister Donner is akkoord gegaan met een nieuwe berekeningsmethode voor de nationale hypotheekgarantie waardoor eenderde van het inkomen van de tweede verdiener bij de bepaling van de financieringslast.

Voor eenverdieners gaat de leencapaciteit iets achteruit, schrijft de bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer. Dit komt door een bijstelling van de normen door het NIBUD naar aanleiding van de economische ontwikkelingen de afgelopen jaren en de achterblijvende koopkracht.

Op basis daarvan heeft het Waarborgfonds Eigen Woningbezit, de uitvoerder van de Nationale Hypotheekgarantie, voorstellen gedaan die de minister nu overneemt.

Reageer op dit artikel