nieuws

TTM meldt dat truckfabrikant GINAF uitstel van betaling heeft aangevraagd

bouwbreed Premium

TTM meldt dat truckfabrikant GINAF uitstel van betaling heeft aangevraagd

Het gerucht deed al even de ronde en is nu bevestigd door Arjan Velthoven van TTM.nl. Ginaf, de in Veenendaal gevestigde fabrikant van vrachtauto’s voor zwaar (bouw)transport en speciale toepassingen heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf zelf wil er niets over zeggen, maar toeleveranciers en klanten lijken het verhaal te bevestigden. Voor Ginaf Rally Power, het Dakar rallyteam met met kopman Wuf van Ginkel, lijkt het uitstel van betaling vooralsnog geen gevolgen te hebben.

Volgens TTM.nl, de internetsite van het vaktijdschrift Truck & Transport Management, hebben enkele leveranciers al goederen teruggehaald bij Ginaf. Of dat echt failliet dreigt te gaan is niet duidelijk en zo ja, of er een doorstart zal worden gemaakt dus ook nog niet. Een eventuele ondergang van Ginaf zou ook DAF kunnen raken. Ginaf is namelijk een Nederlands truckmerk dat veel gebruik maakt van enkele belangrijke door DAF geleverde componenten.

GINAF was dit jaar voor de eerste keer aanwezig op de transportbeurs in Venray en stond daar met een 6 x 6 voor Zwitserland, een Hytruck by GINAF en een 6 x 4 van Van Bussel.

Ginkels automobielfabrieken

Op Wikipedia wordt de geschiedenis van het bedrijf kort en bondig weergegeven. We citeren: “In 1948 startten de broers Adrie en Wuf van Ginkel het bedrijf Gebroeders van Ginkel te Ederveen (Nederland). Ze renoveerden militaire voertuigen, die met enige aanpassingen geschikt werden gemaakt voor het bouwtransport. De voertuigen behielden in het begin de oorspronkelijke namen zoals GMC, Reo en Diamond. Later vereiste de wetgever een eigen naam vanwege de typekeuring en werd de naam Ginaf geïntroduceerd, als afkorting van van Ginkels automobielfabrieken. In 1978 was het pand te Ederveen te klein geworden voor productie zowel als service, en werd een nieuwe productievestiging geopend in Veenendaal.”

Reageer op dit artikel