nieuws

Tribunestoeltjes van duurzaam suiker

bouwbreed Premium

De Arena in Amsterdam krijgt stoeltjes van biologisch afbreekbaar plastic. Daarvoor is de stadiondirectie een samenwerking aangegaan met de Braziliaanse fabrikant van bioplastics Braskem.

Dat maakt suikerriet van ethanol die niet wordt gewonnen van aardolie maar van suikerriet. Het bioplastic heeft dezelfde technische eigenschappen als gewoon plastic. De suikerrietteelt in Brazilië gaat niet ten koste van andere landbouwgewassen doordat slechts 1 procent van het bouwland voor winning van ethanol wordt gebruikt. De afspraak met Braskem past in het streven van de Arena om het stadion te verduurzamen. De bedoeling is dat het stadion in 2015 geen gram CO2meer uitstoot, minder afval produceert en het waterverbruik vermindert. Behalve met Braskem is de stadiondirectie met veel meer bedrijven ‘green deals’ aangegaan.

Reageer op dit artikel