nieuws

Trega wil Leers horen in rechtszaak

bouwbreed Premium

Trega Vastgoed wil voormalig burgemeester Gerd Leers van Maastricht horen tijdens een voorlopig getuigenverhoor voor de rechtbank in Maastricht over het stranden van een miljoenendeal met het vastgoedbedrijf.

Trega eist dat de gemeente eerder gemaakte afspraken nakomt over de ontwikkeling van ‘een klusboulevard’ in de Maastrichtse wijk Limmel.

Advocaat Hugo Doornbos heeft namens Trega afgelopen vrijdag bij de rechtbank een verzoek tot getuigenverhoor ingediend. Naast Leers wil Trega ook oud-wethouder Luc Winants en een hoge ambtenaar horen.

Meubelboulevard

Twee jaar geleden wees het stadsbestuur het Tregaterrein bij de oude Zinkwitfabiek aan voor de bouw van een meubelboulevard en bouwmarkten. Trega begon vervolgens met de sloop van de oude gebouwen van de vroegere verffabriek om het terrein bouwrijp te maken. Op 22 februari besliste de gemeenteraad van Maastricht echter dat de huis-, tuin- en klusboulevard naar de Belvédère ging, een stuk grond dat eigendom van de gemeente is. Trega ziet daarin een schending van eerdere afspraken. Maastricht zegt dat er nooit een handtekening is gezet.

Trega wil de gemeente verplichten alsnog aan de herontwikkeling van het Tregaterrein mee te werken of te laten veroordelen tot een schadevergoeding die in de vele miljoenen loopt. Eerder werd een schadeclaim van 50 miljoen euro genoemd.

Reageer op dit artikel