nieuws

Tot 4,5 jaar geëist in fraudezaak

bouwbreed Premium

Tot 4,5 jaar geëist in fraudezaak

Tegen Gerard van der Z., oud-directeur van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) is woensdag voor de Utrechtse rechtbank een celstraf van 4,5 jaar geëist.

Van der Z. en vier andere verdachten die hun strafeis hoorden, worden verdacht van fraude bij drie vastgoedprojecten. Daarbij zou de corporatie voor miljoenen euro’s zijn getild. “Alle verdachten werden gedreven door hebzucht en inhaligheid”, zei de officier van justitie. Volgens hem heeft het vijftal een “volstrekt gebrek aan moraal en gemeenschapszin” laten zien. De aanklager neemt het de verdachten bovendien kwalijk dat ze geen spijt hebben betuigd en de fraude ontkennen. “Schaamteloos”, concludeerde hij.

Reageer op dit artikel