nieuws

Siemens buigt verlies om in winst van 1,2 miljard

bouwbreed Premium

Het Duitse technologieconcern Siemens heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 het verlies van een jaar eerder omgebogen in winst. De nettowinst bedroeg 1,2 miljard euro in vergelijking met een nettoverlies van 396 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 5 procent tot 20,4 miljard euro. Bestuursvoorzitter Peter Löscher sprak […]

Het Duitse technologieconcern Siemens heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 het verlies van een jaar eerder omgebogen in winst. De nettowinst bedroeg 1,2 miljard euro in vergelijking met een nettoverlies van 396 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 5 procent tot 20,4 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Peter Löscher sprak van “een sterk kwartaal in een turbulente economische omgeving.” Siemens staat in zijn ogen voor “stabiliteit en vertrouwen” in moeilijke tijden. Op de middellange termijn verwacht het bedrijf een omzet van meer dan 100 miljard euro te behalen.

Reageer op dit artikel