nieuws

Renovatie walkade

bouwbreed Premium

Een geschakeld ponton met daarop een 40-tons mobiele kraan blokkeert tot volgend voorjaar de doorvaart in het centrum van Heerenveen. Beens Groep in Genemuiden zet het ponton in voor de renovatie van de gemetselde walkade langs de Hearresleat (Herensloot) in het Friese Haagje. Over een lengte van 800 meter wordt de oude kademuur deels gesloopt […]

Een geschakeld ponton met daarop een 40-tons mobiele kraan blokkeert tot volgend voorjaar de doorvaart in het centrum van Heerenveen. Beens Groep in Genemuiden zet het ponton in voor de renovatie van de gemetselde walkade langs de Hearresleat (Herensloot) in het Friese Haagje. Over een lengte van 800 meter wordt de oude kademuur deels gesloopt en vervangen. Aanwonenden en parkeerders langs de gracht hebben last van grote gaten, die achter de kademuur vallen als gevolg van wegspoelend zand. Een nieuwe damwandconstructie moet de problemen voorkomen. Foto: Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel