nieuws

Prijzen bouwmaterialen stijgen 3 to 9 procent

bouwbreed

Prijzen bouwmaterialen stijgen 3 to 9 procent

Aannemers moeten met ingang van volgend jaar rekening houden met hogere bouwkosten door prijsstijgingen van bouwmaterialen.

Daarvoor waarschuwt Hibin, de brancheorganisatie voor de bouwmaterialengroothandel. Producenten van ruwbouwproducten zullen hun prijzen met 3 tot 9 procent verhogen. De verhogingen zijn een logisch gevolg van de gestegen grondstof- en energieprijzen.

Volgens de brancheorganisatie ontkomen de bedrijven er niet aan om de prijzen te verhogen. “In 2000 en 2007 kon de bouwmaterialengroothandel een deel van de stijgingen van de grondstof- en energieprijzen nog compenseren door efficienter te werken. Die rek is er nu uit. De bedrijfresultaten staan onder zware druk.”

Sinds het begin van de crisis is het personeelsbestand in de bouwmaterialensector met 13 procent gedaald. Een verdere afname ligt voor de hand: de meeste bedrijven verwachten geen herstel voor 2013.

Reageer op dit artikel