nieuws

Positie Gehrels onder druk door Stedelijk Museum

bouwbreed Premium

De oppositie in de Amsterdamse gemeenteraad overweegt een voorstel in te dienen voor een raadsenquête naar de verbouwing van het Stedelijk Museum. Dat is een zwaar middel, waarbij de gemeenteraad zelf onderzoek doet en betrokkenen onder ede kan verhoren. Dat hebben de fractievoorzitters Jan Paternotte van D66 en Laurens Ivens van de SP laten weten. […]

De oppositie in de Amsterdamse gemeenteraad overweegt een voorstel in te dienen voor een raadsenquête naar de verbouwing van het Stedelijk Museum. Dat is een zwaar middel, waarbij de gemeenteraad zelf onderzoek doet en betrokkenen onder ede kan verhoren. Dat hebben de fractievoorzitters Jan Paternotte van D66 en Laurens Ivens van de SP laten weten. Verantwoordelijk wethouder is Carolien Gehrels.

De gemeenteraad houdt vandaag een debat over de gang van zaken bij het Stedelijk. Dit naar aanleiding van een recente reeks artikelen in Het Parool, waaruit het beeld rijst dat de gemeente het project niet helemaal in de hand had. De verbouwing van het Stedelijk duurt langer en kost meer geld dan aanvankelijk gepland.

Reageer op dit artikel