nieuws

Nas Afbouw maakt doorstart in afgeslankte vorm

bouwbreed Premium

Nas Afbouw maakt een doorstart in afgeslankte vorm. Het nieuwe bedrijf, Nas Geffen BV, begint met zestig van de 216 werknemers van voor het faillissement.

De snelle terugloop in werk bracht de onderneming in de problemen. De omzet halveerde in twee jaar tijd. Het lukte niet de omvang van het bedrijf en het kostenniveau in dezelfde tijd even ingrijpend aan te passen. “De helft van het personeel was 25 jaar of nog iets langer in dienst”, noemt curator Jan Stadig als een extra hindernis bij het vlot en kostenefficiënt doorvoeren van een reorganisatie. “Dat probleem is door het faillissement opgelost.” “Blijft over een externe crediteurenlast”, doelt hij op openstaande rekeningen van derden zoals leveranciers en onderaannemers, “van circa 7 ton”. Per saldo is de doorstart volgens hem voor alle schuldeisers bij elkaar ook de beste oplossing.

De orderportefeuille gaat maar gedeeltelijk mee. “Een deel van de opdrachtgevers heeft zijn contracten direct na het faillissement opgezegd. “Een deel gelukkig niet, die zet de contracten gewoon door, stelt de curator hierover tevreden vast. Daarmee kunnen de zestig werknemers van het nieuwe bedrijf vooruit.

Bondsbestuurder Wilco Veldhorst van FNV Afbouw en Onderhoud prijst zich gelukkig met het nieuwe perspectief voor alvast zestig werknemers. “Mooi ook dat dit qua leeftijd een diverse groep is.”

Reageer op dit artikel