nieuws

‘Meer onderzoek naar A15 nodig’

bouwbreed

Minister Schultz van Haegen (infrastructuur) heeft te snel besloten dat een tunnel in het nieuw te bouwen stuk van de snelweg A15 in Gelderland te duur is. Ze nam dat besluit op basis van onvolledige informatie in de milieueffectrapportage (MER), die dan ook uitgebreid moet worden. Dat vindt de Commissie voor de Milieueffectrapportage, een adviesorgaan […]

Minister Schultz van Haegen (infrastructuur) heeft te snel besloten dat een tunnel in het nieuw te bouwen stuk van de snelweg A15 in Gelderland te duur is. Ze nam dat besluit op basis van onvolledige informatie in de milieueffectrapportage (MER), die dan ook uitgebreid moet worden.

Dat vindt de Commissie voor de Milieueffectrapportage, een adviesorgaan van het ministerie. De commissie adviseert om de MER te laten aanvullen voordat een definitief besluit over de aanleg van de weg wordt genomen. Volgens de commissie is het effect van een hoge brug op natuur en milieu onvoldoende onderzocht, waardoor die variant mogelijk te positief uit een vergelijking met andere mogelijkheden is gekomen.

Reageer op dit artikel