nieuws

Goldewijk schrapt 105 banen

bouwbreed Premium

Goldewijk schrapt 105 arbeidsplaatsen. Dat heeft het bouwbedrijf vandaag bekendgemaakt.

Het gaat om arbeidsplaatsen bij de vestigingen Doetinchem en Steenbergen. De omzet van de onderneming uit Doetinchem zakte in twee jaar tijd met 25 miljoen euro naar 80 miljoen euro. De laatste jaren werd verlies geleden.

Het is niet de eerste keer dat er mensen op straat worden gezet bij het bedrijf. In 2009 telde het bedrijf vierhonderd medewerkers. Een jaar ernaar was dat aantal met 50 gedaald. De aangekondigde ontslagronde is de grootste in het 150-jarige historie van het bedrijf. “Door de traditioneel sterke binding met haar werknemers en hun sociale omgeving heeft Goldewijk zo lang mogelijk gewacht met het nemen van het besluit om het personeelsbestand fors terug te brengen”, verklaart de onderneming.

Reageer op dit artikel