nieuws

Frits Vervoort nieuwe financiële topman van Grontmij

bouwbreed Premium

Frits Vervoort wordt de nieuwe financiële man van Grontmij. De benoeming per 1 december moet nog goedgekeurd worden door de raad van commissarissen van het ingenieursbureau.

Vervoort (1962) is de opvolger van de eerder deze maand opgestapte cfo Mel Zuydam. De econoom heeft inmiddels ruim dertig jaar ervaring als financieel expert. Zo was hij bij uitzendbureau Vedior verantwoordelijk voor tal van overnames. Eerder werkte hij bij Ernst & Young, uitgever Reed Elsevier en de voedselgroep van Vendex. Bestuursvoorzitter Sylvo Thijsen hoopt dat met het aantrekken van Vervoort Grontmij bestuurlijk weer in rustiger water terechtkomt. Het afgelopen jaar verslechterden de resultaten in Nederland en Groot-Brittannië en dat heeft de organisatie op scherp gezet. Onder druk van enkele grootaandeelhouders legden de commissarissen Frank Meysman en Sjoerd Eisma hun functie neer.

In de raad van bestuur wordt Jean-Luc Schnoebelen chief operating officer, met een wakend oog over de concrete projecten. Andere gezichten in de raad zijn Gert Dral en Annemieke Nijhof.

Een nieuwkomer in de raad van commissarissen is Jan van der Zouw, oud-topman van Eriks. Tjalling Tiemstra (1952), ooit de financiële topman van de Hollandsche Beton Groep, wordt aan de raad van commissarissen toegevoegd als adviseur. De raad bestaat verder uit voorzitter Jan Zegering Hadders (oud-topman ING), René van der Bruggen (bestuursvoorzitter Imtech) en Philippe Montagner.

Reageer op dit artikel