nieuws

Eigen Haard stopt zorgproject Lisse

bouwbreed Premium

Corporatie Eigen Haard zet een streep door nieuwbouwproject Trompenburg in Lisse. Door de economische crisis lukt het de corporatie niet om een financieel gezond plan te ontwikkelen.

Het plan waarvoor 40 miljoen euro nodig was, behelsde een multifunctioneel zorgcentrum met 61 intramurale woningen en 61 extramurale woningen bestemd voor de zorgaanbieder DSV. Daarnaast zouden er ook 11 grondgebonden woningen en 50 vrijesectorappartementen gebouwd gaan worden. Naast de crisis is ook het voortschrijdend inzicht binnen de zorg reden tot stopzetten van het project. Het ontwikkelde plan uit 2005 sluit niet meer goed aan bij de huidige eisen van zorg waar de nadruk verschoven is naar kleinschaligheid.

Het huidige zorgcentrum staat al een tijdje op de nominatie gesloopt te worden, de bewoners wachten al geruime tijd op duidelijkheid.

Reageer op dit artikel