nieuws

CDJA pleit voor beperking hypotheekrenteaftrek

bouwbreed

De jongerenafdeling van het CDA, het CDJA, vindt dat de hypotheekrenteaftrek moet worden beperkt. Volgens de jongeren moet de aftrekbaarheid van woningbezit op de belastingen beperkt worden tot huizen met een waarde van 450.000 euro. Ook mag het niet meer zo zijn dat hogere inkomens veel meer profiteren van de fiscale steun bij huizenbezit dan […]

De jongerenafdeling van het CDA, het CDJA, vindt dat de hypotheekrenteaftrek moet worden beperkt. Volgens de jongeren moet de aftrekbaarheid van woningbezit op de belastingen beperkt worden tot huizen met een waarde van 450.000 euro. Ook mag het niet meer zo zijn dat hogere inkomens veel meer profiteren van de fiscale steun bij huizenbezit dan lagere inkomens. Het CDJA stelt dat het tijd is om “af te stappen van het heilige huisje” dat hypotheekrenteaftrek heet. Eerder trokken onder meer de jongerenorganisatie van de VVD en directeur Raymond Gradus van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA aan de bel.

Regeringspartijen VVD en CDA hebben afgesproken niet te tornen aan de fiscale steun bij woningbezit.

Reageer op dit artikel