nieuws

Britten: meer geld lenen voor huis

bouwbreed Premium

Starters op de Britse woningmarkt kunnen weer een hypotheek tot 95 procent van de koopsom van hun nieuwe woning krijgen. De overheid zal daarbij voor een deel van het risico een garantie verstrekken. Dat is één van de hoofdpunten in een door Londen gelanceerd plan om de bouw van vooral betaalbare huizen weer aan te […]

Starters op de Britse woningmarkt kunnen weer een hypotheek tot 95 procent van de koopsom van hun nieuwe woning krijgen. De overheid zal daarbij voor een deel van het risico een garantie verstrekken.

Dat is één van de hoofdpunten in een door Londen gelanceerd plan om de bouw van vooral betaalbare huizen weer aan te zwengelen. De regering stelt ook een fonds van bijna 450 miljoen euro in voor woningprojecten waarvoor al wel bouwvergunning is verleend maar die door problemen met de financiering niet van de grond komen. Daarbij krijgen projecten in renovatiegebieden voorrang. Verder wil de overheid leegstaande woningen met overheidssteun weer bewoonbaar maken. Vorig jaar werden in Groot-Brittannië slechts 121.200 nieuwe huizen gebouwd, het laagste niveau sinds eind jaren twintig.

Reageer op dit artikel