nieuws

Bouw zet innovatie in hogere versnelling tijdens crisisjaren

bouwbreed Premium

De bouw is met een inhaalrace bezig op het gebied van innovatie. 37 Procent van de kleine en middelgrote bedrijven is bezig met een vorm van procesinnovatie.Dat blijkt uit onderzoek van EIM.

Aan het beginvan de crisis was 26 procent van de ondernemers bezig met het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door het groeiende aantal bedrijven dat innoveert is de bouw sinds tijden niet meer de sector die het slechtst scoort op dit gebied. Die twijfelachtige eer valt nu te beurt aan de horecasector en de overige diensten. Op het gebied van productinnovatie is de bouw wel een achterblijver. Slechts 11 procent van de bouwers heeft de afgelopen drie jaar een of meer producten of diensten geïntroduceerd of verbeterd.

Reageer op dit artikel