nieuws

Bilfinger Berger soepel naar 6,3 miljard euro

bouwbreed Premium

Bilfinger Berger trekt zich van de crisis niets aan. In het derde kwartaal steeg de omzet met 5 procent tot 6,3 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Roland Koch signaleert tot dusverre geen wezenlijke effecten van de zwakke economie op zijn onderneming. Ook al is de vraag afgenomen in sommige segmenten waarin de bouwdienstverlener actief is. “Als het werkelijk tot een verslechtering van de economische omstandigheden komt, zijn we met ons solide bedrijfsmodel goed gewapend.”

Bilfinger Berger staat op de drempel om zijn divisie concessies naar de beurs te brengen. Voorlopig worden negentien projecten ondergebracht in een fonds dat binnen enkele weken een notering krijgt aan de beurs in Londen. Bilfinger Berger meldt veel belangstelling van institutionele beleggers.

Hoger

De divisie industriële dienstverlening noteert over de eerste negen maanden van het jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Het bedrag ligt 12 procent hoger dan een jaar geleden. Het orderbestand nam met 2 procent af tot 2,5 miljard euro.

De in opmars zijnde dienstverlening aan energieproducenten leverde, vergelijkbaar met de eerste drie kwartalen in 2010, een omzet van 840 miljoen euro op. Het orderbestand groeide met 22 procent tot 1,2 miljard euro.

De divisie locatiebeheer gebouwen zette in de eerste negen maanden een omzet neer van 1,7 miljard euro. Het binnenhalen van nieuwe orders verliep 8 procent minder gunstig dan vorig jaar. Het orderbestand slonk met 4 procent tot 2,2 miljard euro.

De bouwdivisie is in de greep van een gecontroleerde afslankingsoperatie. Bilfinger Berger wil een bescheiden bouwbedrijf behouden als actueel kenniscentrum, maar het echte geld moet voortaan verdiend worden met vormen van aan de bouw gerelateerde dienstverlening.

Het bouwbedrijf zette in de eerste negen maanden een prestatie neer van 1,3 miljard euro, 6 procent meer dan vorig jaar. De ordervoorraad slonk met een kwart tot 1,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel