nieuws

Vlaardings stadhuis krijgt ook een publiekshal

bouwbreed Premium

De renovatie van het stadhuis in Vlaardingen houdt ook in dat op het voorplein een grote publiekshal van twee verdiepingen wordt gebouwd. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van Burgemeester en Wethouders.

Vlaardingen wil het project van circa 38 miljoen euro in de eerste helft van 2012 aanbesteden. De bouw zou na de zomer moeten beginnen. Het nieuwe stadhuis wordt gebouwd op de fundamenten van het huidige pand uit 1976, dat volledig wordt gestript. Alleen de vloeren, de draagconstructie en de kelder worden opnieuw benut. Alle kenmerkende “kasteelachtige” elementen zoals een slotgracht met loopbrug, verdwijnen.

Het nieuwe gebouw zal één verdieping minder tellen dan het huidige. De gevel van natuursteen wordt vervangen door baksteen. Zonnecollectoren op het dak en een systeem voor warmte-koudeopslag gaan het stadhuis van energie voorzien. In het gebouw is plaats voor circa vierhonderd ambtenaren.

Vlaardingen wilde oorspronkelijk een heel nieuw stadhuis bouwen, maar koos om politieke redenen voor renovatie. Het project staat onder leiding van architectenbureau Kraaijvanger Urbis, eerder ook de ontwerper van het nieuwe stadhuis.

Reageer op dit artikel