nieuws

Verkoop corporatiewoningen simpeler

bouwbreed Premium

Minister Donner gaat de verkoop van corporatiewoningen aan institutionele beleggers versimpelen.

Dat bleek gisteren tijdens een seminar over de huurwoningenmarkt van DTZ Zadelhoff.Momenteel mag een corporatie een complex woningen aan een belegger verkopen voor minimaal 75 procent van de leegwaarde. Voor beleggers vormt dat een obstakel omdat het rendement dan te laag ligt. In de nieuwe regeling die de minister per circulaire gaat invoeren, wordt de waarde meer gebaseerd op de actuele marktwaarde. In de praktijk kan daardoor het percentage van de leegstandwaarde zakken naar 60 procent.

De minister gaat verder regelen dat een complex huurwoningen met een huur van meer dan 650 euro niet langer eerst aan collega-corporaties of het Woninginversteringsfonds moet worden aangeboden. De aanbiedingsplicht aan zittende huurders blijft wel bestaan.

Reageer op dit artikel