nieuws

Strukton verkoopt groot pps-belang

bouwbreed Premium

Strukton verkoopt groot pps-belang

Strukton verkoopt een meerderheidsbelang (80 procent) in zes pps-projecten aan het investeringsfonds Dutch Infrastructure Fund II (DIF).

Het is de een van de grootste pps-transacties tussen een investeringsfonds en een bouwbedrijf tot nu toe in Nederland. De zes projecten hebben een totale waarde van 2,3 miljard euro en een contractuele looptijd na de bouwfase van 20 tot 28 jaar.

Strukton wil het kapitaalbeslag van pps-projecten afbouwen. Dit soort langetermijnfinanciering hoort niet bij bouwbedrijven thuis, vindt Strukton-directeur Raymond Steenvoorden. “Daar zijn we niet voor. Voor bouwers is het belangrijk om in de aanvangsfase te investeren. Na twee, drie jaar heb je een goed moment om een belang af te bouwen.”

De dbfmo-projecten waarvan een meerderheidsbelang is verkocht, zijn de Kromhoutkazerne, het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst in Groningen, het ministerie van Financiën, het Montaigne Lyceum te Den Haag en de afvalwaterzuiveringsinstallaties in Den Hoorn en Scheveningen.

Reageer op dit artikel