nieuws

Rond hotel in Amsterdam

bouwbreed Premium

AmsterdamStrukton Bouw realiseert in opdracht van M. Caransa BV een nieuw hotel langs de A2 in Amsterdam Zuidoost. Het hotel krijgt een opvallende ronde vorm. Naar verwachting eind 2012 zal het viersterrenhotel van de Fletcher hotelgroep worden opgeleverd en in gebruik genomen. Het gebouw is een ontwerp van Benthem Crouwel Architects uit Amsterdam. De 60 […]

AmsterdamStrukton Bouw realiseert in opdracht van M. Caransa BV een nieuw hotel langs de A2 in Amsterdam Zuidoost. Het hotel krijgt een opvallende ronde vorm. Naar verwachting eind 2012 zal het viersterrenhotel van de Fletcher hotelgroep worden opgeleverd en in gebruik genomen.

Het gebouw is een ontwerp van Benthem Crouwel Architects uit Amsterdam. De 60 meter hoge toren krijgt 120 luxe hotelkamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de 17de en 18de verdieping een rond panoramarestaurant.

De buitenkant van de toren bestaat uit een sandwichgevel met een tweede glazen gevel die de esthetische en geluidwerende schil van het hotel vormt. De constructie is compact en uiterst efficiënt: aan de betonnen kernschacht hangen 120 hotelkamers in een staalconstructie.

De compacte bouw maakt het hotel extra energiezuinig. Bovendien wordt gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag. Deze maatregelen leveren een belangrijke bijdrage aan de CO2-reductie.

Foto: Dijkstra; tekst: Peter de Lange

Reageer op dit artikel