nieuws

Rio Tinto verkoopt deel aluminiumactiviteiten

bouwbreed Premium

De Brits-Australische mijnbouwgigant Rio Tinto heeft gisteren een deel van zijn aluminiumactiviteiten in de etalage gezet. Vier jaar geleden betaalde het concern nog 38 miljard dollar (27,4 miljard euro) om de Canadese aluminiumproducent Alcan in te lijven. Rio Tinto wil dertien onderdelen, verspreid over zes landen, verkopen. De activiteiten in Canada blijven in handen van […]

De Brits-Australische mijnbouwgigant Rio Tinto heeft gisteren een deel van zijn aluminiumactiviteiten in de etalage gezet. Vier jaar geleden betaalde het concern nog 38 miljard dollar (27,4 miljard euro) om de Canadese aluminiumproducent Alcan in te lijven.

Rio Tinto wil dertien onderdelen, verspreid over zes landen, verkopen. De activiteiten in Canada blijven in handen van het Brits-Australische concern. Volgens marktkenners is met de verkoop circa 8 miljard dollar gemoeid. Zij denken dat Rio Tinto dat geld wil investeren in de winning van ijzererts. Die activiteit is goed voor 80 procent van de concernwinst.

Rio Tinto zei geen haast te hebben met het afstoten en te kijken naar een aantal mogelijkheden, waaronder het naar de beurs brengen van onderdelen. Volgens sommige marktkenners is de verkoop ingegeven door overcapaciteit in China, waardoor aluminium veel minder geld in het laatje brengt. In het afgelopen kwartaal is de aluminiumprijs met 15 procent gedaald.

Reageer op dit artikel