nieuws

Overslag Zeeuwse havens richting nieuw record

bouwbreed

Overslag Zeeuwse havens richting nieuw record

De overslag in de havens van Vlissingen en Terneuzen is in de eerste 9 maanden met ruim 9 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In totaal verwerkten de havens bijna 27 miljoen ton. Havenbedrijf Zeeland Seaports verwacht dat de overslag dit jaar boven de 33 miljoen ton van 2010 uitkomt en daarmee een nieuw record bereikt. Gezien de onzekerheid over de economie geeft het geen concrete prognose.

De overslag van olie- en olieproducten groeide de afgelopen 9 maanden met 16 procent tot 7,5 miljoen ton. Ook die van landbouwproducten steeg flink: met 11 procent tot 4,4 miljoen ton. Een daling van 8 procent, tot 3 miljoen ton, was er bij de chemische producten.

Reageer op dit artikel