nieuws

Nieuwe eerste etage voor Eiffeltoren

bouwbreed Premium

Voor de derde keer in het meer dan 120-jarige bestaan van ‘La Grande Dame’ wordt de eerste etage van de Eiffeltoren vernieuwd en heringericht. Het stadsbestuur van Parijs, dat eigenaar is van het monument, heeft een ontwerp van het Franse architectenbureau Moatti-Rivière gekozen voor de metamorfose van de etage. Hiermee is een bedrag gemoeid van […]

Voor de derde keer in het meer dan 120-jarige bestaan van ‘La Grande Dame’ wordt de eerste etage van de Eiffeltoren vernieuwd en heringericht. Het stadsbestuur van Parijs, dat eigenaar is van het monument, heeft een ontwerp van het Franse architectenbureau Moatti-Rivière gekozen voor de metamorfose van de etage. Hiermee is een bedrag gemoeid van 25 miljoen euro.

Het belangrijkste bezoekersplatform krijgt twee nieuwe paviljoens ter vervanging van de huidige ‘spiegelgebouwen’ uit de jaren tachtig. De paviljoens krijgen aan de buitenkant een glazen façade terwijl de achterkant bruinrood wordt geverfd, de oorspronkelijke kleur van de toren.

Het middendeel van de etage wordt transparanter gemaakt, inclusief een deel van de vloer, om bezoekers een goede indruk te geven van de constructie en de manier waarop de liften en installaties werken.

De werkzaamheden beginnen in februari en moeten in de zomer van 2013 klaar zijn.

Reageer op dit artikel