nieuws

HS-8030-HD eerste rupskraan van nieuwe Liebherr serie

bouwbreed

HS-8030-HD eerste rupskraan van nieuwe Liebherr serie

Liebherr-Werk Nenzing GmbH introduceert de HS-8030-HD ‘Hydro-Seilbagger’. Deze rupskraan met een transportbreedte van slechts 2.5 meter en opvouwbare vakwerkmast is de nieuwste telg uit de HS-serie.

Gezien de afwijkende typeaanduiding is dit naar verwachting de eerste van een geheel nieuwe serie met type-aanduidingen (8000-serie), die in lijn is met die vanm de graafmachines (9000-serie) en de mobiele kranen (1000-serie).

De huidige HS-serie bestaat nu uit acht typen varierend van 30 tot 200 ton hijsvermogen. De HS-8030-HD weegt 32 ton en wordt aangedreven door een 180 kW (245 pk) sterke diesel. In kraanuitvoering kan maximaal 30 ton gehesen worden.

De 8030 is voorzien van vrije val lieren: twee 10 tons, gemonteerd op het broekstuk, alsmede een 2 tons ‘hulplijn’. Het op- en aftoppen van de hoofdmast gebeurt met behulp van een topcylinder. Behalve als kraan kan de HS-8030-HD worden ingezet met diverse grondwerkuitrustingen en als overslagkraan.

Meer info: www.liebherr.com.

Reageer op dit artikel