nieuws

Groen geluidsscherm krijgt praktijkproef

bouwbreed Premium

Groen geluidsscherm krijgt praktijkproef

De betonnen geluidsschermen langs de A348 bij Velp krijgen nog dit jaar een groene uitstraling.

De provincie Gelderland koos voor het prefab DuraGreen-systeem, dat daarmee zijn eerste praktijkproef krijgt. Producent BBD International BV begint half november met de vergroening van het 400 meter lange betonnen geluidsscherm dat 22 december klaar moet zijn.

Vanaf 1 januari 2012 verricht Wageningen Universiteit metingen naar de milieueffecten van deze duurzame oplossing. Deze moeten meer inzicht geven in de gevolgen van het systeem voor de lokale luchtkwaliteit en in welke mate het met sedumplantjes beklede scherm fijn stof, CO2 en geluid opneemt.

Lees meer over het groene geluidsscherm

Reageer op dit artikel