nieuws

Energieprijzen volgend jaar verder omhoog

bouwbreed

Energieconcerns verwachten dat gas en stroom volgend jaar duurder worden. Dat bleek gisteren uit navraag bij Nuon en Essent. De energierekening van een gemiddeld Nederlands huishouden bedraagt nu rond 1900 euro per jaar. Nuon verwacht dat huishoudens 40 euro duurder uit zullen zijn, klanten van Essent betalen naar verwachting ongeveer 30 euro meer. De oorzaken […]

Energieconcerns verwachten dat gas en stroom volgend jaar duurder worden. Dat bleek gisteren uit navraag bij Nuon en Essent. De energierekening van een gemiddeld Nederlands huishouden bedraagt nu rond 1900 euro per jaar. Nuon verwacht dat huishoudens 40 euro duurder uit zullen zijn, klanten van Essent betalen naar verwachting ongeveer 30 euro meer. De oorzaken van de stijging zijn de kernramp in Japan, het Duitse besluit om te stoppen met kernenergie en het aanjagende effect van de onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten op de olieprijs.

Reageer op dit artikel