nieuws

Donner is klaar met Bouwbesluit

bouwbreed

Donner is klaar met Bouwbesluit

Mocht iemand er nog aan twijfelen: het nieuwe Bouwbesluit gaat definitief in op 1 april 2012.

In het slotdebat over de nieuwe spraakmakende bouwregels had minister Donner geen kind meer aan de tot voor kort uiterst kritische Tweede Kamer. Het debat werd in sneltreinvaart afgehandeld, omdat de vergadering ervoor fors was uitgelopen. De Kamervoorzitter beperkte de ruimte voor discussie, omdat er 18 moties behandeld moesten worden.

Prullenbak

De meest spannende voorstellen verwees minister Donner eigenlijk direct naar de prullenbak. Een daarvan was een plan van SP’er Paulus Jansen. Hij pleitte voor een spoedwet die het sneller corrigeren van fouten in het Bouwbesluit mogelijk moeten maken. Een tekortkoming herstellen duurt volgens Jansen met zes tot twaalf maanden nu te lang. Donner liet weten niets voor een spoedwet te voelen. Van de 18 moties ontraadde hij er elf. Dinsdag stemt de Tweede Kamer over alle ingediende moties.

Reageer op dit artikel