nieuws

China steekt honderden miljarden in water

bouwbreed Premium

De Chinese regering is van plan het komende decennium 4 biljoen yuan (460 miljard euro) in watergerelateerde projecten te steken. Dit zei de verantwoordelijke Chinese staatssecretaris Jiao Yong woensdag. De investeringen zullen gericht zijn op het verbeteren van de watertoevoer naar steden en industriegebieden. Door de snelle uitbreiding van de industriële activiteiten en het aantal […]

De Chinese regering is van plan het komende decennium 4 biljoen yuan (460 miljard euro) in watergerelateerde projecten te steken. Dit zei de verantwoordelijke Chinese staatssecretaris Jiao Yong woensdag.

De investeringen zullen gericht zijn op het verbeteren van de watertoevoer naar steden en industriegebieden. Door de snelle uitbreiding van de industriële activiteiten en het aantal inwoners is de vraag naar water explosief gestegen.

Onderdeel van de investeringen is ook een groot irrigatieproject ter waarde van ruim 43,5 miljard euro dat water van Zuid-China naar de door droogte geteisterde landbouwgebieden in het noorden moet transporteren.

Reageer op dit artikel