nieuws

Beeldscherm op woontoren

bouwbreed Premium

Beeldscherm op woontoren

“Het grootste led-scherm van Nederland”, noemt Johan Muijderman van VML-Technologies uit Eindhoven het digitale informatiescherm voor het ‘Strijkijzer’ in Den Haag.

Het scherm beslaat een oppervlak van 276 vierkante meter en is na twee jaar ontwikkelen achter de glazen gevel van de Haagse woontoren gemonteerd. VML-Technologies ontwierp het informatiescherm voor MK2 Audiovisueel uit Breda die daarmee een opdracht uitvoerde van corporatie Vestia.

Het scherm is opgebouwd uit lamellen die met led’s zijn bezet. “De lamellen zijn tussen de kozijnen van de buitengevel gehangen”, legt Muijderman uit. “Rond de kozijnen is een tweede schil gezet waarin de lamellen hangen.” De lamellen wegen met elkaar ruim 3000 kilo. Het gebouw kan dat extra gewicht goed aan. “Er is nog een ruime marge over”, zegt Muijderman. Voor het scherm is ruim vijf kilometer draad en kabel verwerkt.

Reageer op dit artikel