nieuws

Aankopen van Hochtief in Canada en India

bouwbreed Premium

Hochtief voert afrondende besprekingen over grote overnames in Canada en India. De transacties zijn volgens topman Frank Stieler het bewijs dat ook in de toekomst de Duitse bouwer onafhankelijk van grootaandeelhouder ACS zijn eigen boontjes zal doppen.

Stieler benadrukt in het blad Wirtschaftswochedat zijn Spaanse partner ACS geen enkel belang heeft om zich in de zaken van Hochtief te mengen. “Hun interesse is om met hun deelneming geld te verdienen. Uit de verte kunnen ze moeilijk zien wat wij allemaal doen.”

ASC bezit inmiddels 46,7 procent van Hochtiefs aandelen en beschikt over 51 procent van het stemrecht. Binnenkort zal meer dan de helft van het aandelenpakket in handen zijn van de Spanjaarden.

Stieler ziet de te behalen synergie met ACS hooguit als een plezierig neveneffect. Momenteel worden bij zes projecten in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten gezamenlijke biedingen gedaan.

Hochtief staat op het punt in het westen van Canada een burgerlijke en utiliteitsbouwer van formaat over te nemen. De omzet van het bedrijf bedraagt meer dan 100 miljoen euro. Hochtief heeft in de regio met dochtermaatschappij Turner al een krachtige positie. In India hebben de Duitsers hun oog laten vallen op een specialist in het civiele werk. Ook dat bedrijf is goed voor een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel