nieuws

Vlaardingen haalt bakzijl bij stadsgehoorzaal

bouwbreed Premium

De gemeente Vlaardingen moet de voorgevel van de Stadsgehoorzaal aanpassen.

Dat is de uitkomst van een vier jaar durende arbitragezaak. De gemeente moet de gevel binnen zes maanden in overeenstemming brengen met het ontwerp van Zaanen Spanjers CS Architecten. Ook zijn de architect, adviseurs en ingenieurs niet verantwoordelijk voor de budgetoverschrijding van zo’n 1,5 miljoen euro.

De Commissie van Geschillen van het KIVI stelt de gemeente op alle punten in het ongelijk. De gemeente moet het architectenbureau en vier adviesbureaus alsnog betalen voor geleverde diensten. Ook moet de gemeente de architect en de vier advies- en ingenieursbureaus in totaal ruim 115.000 euro betalen vanwege door hen gemaakte juridische kosten.

De gemeente krijgt zes maanden de tijd om de voorgevel van het theater aan te passen, omdat deze niet volgens ontwerp van Zaanen Spanjers CS is uitgevoerd. De architect werd niet betrokken bij de uitvoering van het ontwerp, wat wel gebruikelijk is. De hoogte van de gevel, de kaderdiepte van het grote raam aan de voorkant, de kleur van kozijnen en de gevelreclame moeten worden aangepast.

Reageer op dit artikel