nieuws

Velux-dakraam zorgt voorhalvering regengeluid

bouwbreed

Velux brengt een regengeluiddempend dakraam op de markt dat zorgt voor een geluidsreductie van 7 dB. Dit is een halvering van het regengeluid waarmee de geluidssterkte komt onder het geluidsniveau waarop mensen normaal ontwaken. Het innovatieve dakraam dat is ontwikkeld door akoestische deskundigen, lijkt op het eerste gezicht op een standaard dakraam. Maar de combinatie […]

Velux brengt een regengeluiddempend dakraam op de markt dat zorgt voor een geluidsreductie van 7 dB. Dit is een halvering van het regengeluid waarmee de geluidssterkte komt onder het geluidsniveau waarop mensen normaal ontwaken.

Het innovatieve dakraam dat is ontwikkeld door akoestische deskundigen, lijkt op het eerste gezicht op een standaard dakraam. Maar de combinatie van gelamineerd en extra dik glas zorgen voor een betere geluidsisolerende werking. Ook de glaslijsten, de constructie van het frame en extra massa in de aluminium afdeklijsten dragen bij aan de reductie van het regengeluid. De trillingen van het contactgeluid worden namelijk geabsorbeerd. Naast het geluid van regen en hagel, krijgen ook warmte en kou veel minder kans om binnen te dringen dankzij de verbeterde isolatiewaarde van het dakraam.

Reageer op dit artikel