nieuws

Strabag bouwt in Canada tunnel van 200 miljoen

bouwbreed

Strabag heeft in Canada de opdracht verworven om een vijftien kilometer lange tunnel te bouwen voor het transport van afvalwater. Het project in de regio York, nabij Toronto, vergt een investering van 200 miljoen euro. Strabag staat voor de taak om in aansluiting op de hoofdtunnel zestien verbindingen te maken en te zorgen voor talrijke […]

Strabag heeft in Canada de opdracht verworven om een vijftien kilometer lange tunnel te bouwen voor het transport van afvalwater. Het project in de regio York, nabij Toronto, vergt een investering van 200 miljoen euro.

Strabag staat voor de taak om in aansluiting op de hoofdtunnel zestien verbindingen te maken en te zorgen voor talrijke biofilters om geuroverlast te voorkomen. Tot het project behoort de verbreding van een drie kilometer lange landweg. Ingezet wordt een tunnelboor met een doorsnede van 3,6 meter. Enkele weken geleden realiseerde Strabag de doorsteek van een tien kilometer lange tunnel onder de watervallen van Niagara. De boor van het vijf jaar durende Niagaraproject wordt ingezet bij de aanleg van de tunnel in York.

Reageer op dit artikel