nieuws

Spaanse woningverkopen dalen met 40 procent

bouwbreed Premium

De Spaanse woningverkopen zijn in het tweede kwartaal met 40,8 procent ingezakt vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de regering gisteren bekendgemaakt. De woningverkopen kregen een flinke tik door het aflopen van belastingvoordelen bij de aanschaf van een nieuw huis. De verkopen tuimelden in het eerste kwartaal al met 30,4 procent op […]

De Spaanse woningverkopen zijn in het tweede kwartaal met 40,8 procent ingezakt vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de regering gisteren bekendgemaakt. De woningverkopen kregen een flinke tik door het aflopen van belastingvoordelen bij de aanschaf van een nieuw huis.

De verkopen tuimelden in het eerste kwartaal al met 30,4 procent op jaarbasis. De Spaanse huizenmarkt, die nog steeds de gevolgen ondervindt van de ingestorte vastgoedmarkt in 2008, voelt nu een teruggang door het aflopen van een extra belastingaftrek voor onroerend goed sinds 1 januari.

Om de huizenverkoop te stimuleren had de Spaanse overheid de btw op de aankoop van een nieuw huis vorig jaar teruggebracht van 8 tot 4 procent.

In het tweede kwartaal kregen 90.746 huizen een nieuwe eigenaar. Er zijn naar schatting nog 1,5 miljoen onverkochte huizen in Spanje.

Reageer op dit artikel