nieuws

Productie van betonnen gevel met één mal

bouwbreed

Bestcon uit Best, dochterbedrijf van Heijmans Utiliteitsbouw, levert het prefab betonnen casco en de gevelelementen voor het Plusgebouw in Dordrecht. De gevel is zo ontworpen dat alle gevelelementen gestort kunnen worden met één mal.

In de gevel van uitgewassen beton komt tussen alle kozijnen het motief van een kruis terug. Het gebouw zal volgend jaar onderdak bieden aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland, in de plint komt een post van de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

Powerhouse Company uit Rotterdam ontwierp het gebouw, dat is ontwikkeld door Heijmans Vastgoed en wordt gebouwd door Heijmans Utiliteitsbouw. Het Plusgebouw staat in het Leerpark, dat door Heijmans Vastgoed/Proper Stok wordt ontwikkeld in opdracht van Coöperatie Ontwikkeling Leerpark, een samenwerking van het Da Vinci College en de gemeente Dordrecht. Het Leerpark omvat scholen, kantoren, detailhandel en woningen. Bestcon heeft opdracht voor de levering van betonnen elementen voor appartementen en de Duurzaamheidsfabriek, waarin bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken.

Reageer op dit artikel